בדיקת אכוקרדיוגרפיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/08/2014 | 14:28 | מאת: הדנה

שלום רב בבדיקת אכוקרדיוגרפיה התשובה היא: תפקוד סיסטולי כולל של חדר השמאלי ירוד במידה קלה. חדר שמאל בגודל תקין ודפנותיו אינן מעובות. לחץ המילוי מוגבר. קיימת היפקינזיה של הדפנות. מקטע פליטה כ-45%. מבנה ותפקוד מסתמים תקין. חדר ימני תקין. רושם שהפגיעה בהתכווצות דפנות חדר שמאל גלובלית. Mild left ventricular systolic dysfunction Global hypokinesis Normal right ventricular size and function אני בת 70 ,לפני 22 שנה עברתי 6 טיפולי כמו עם אדראמיצין. השאלה העיקרית. איך שומרים את המצב הקיים ללא התדרדרות נוספת. האם הליכה של כ-6 ק'מ ביום במשך שעה + פעמיים בשבוע התעמלות לא יכולים לדרדר יותר את המצב בגלל המאמץ? ובכלל עד כמה מאמץ מותר? מה הסיכונים וממה עלי להיזהר לא לעשות או לא לאכול .מקבלת היום קרבדקסון 6.25 מ'ג(מחולק ל-2),לוקחת כל יום 120 צ'ג קואנזים Q10 ,אומגה 3 ,ויטמין די 2000 .אשמח לכל הצעה לגבי אפשרויות לשמירת או הטבה של המצב. בתודה מראש ובברכה הדנה

21/08/2014 | 21:02 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מדובר בבדיקה שאיננה תקינה ומחייבת המשך בירור/ מעקב והשוואה עם תוצאות בדיקות קודמות. לשם כך עליך לפנות לבדיקת קרדיולוג. לגבי מאמץ, רצוי לבצע בדיקת אקו לב במאמץ קודם על מנת לראות את תגובת הלב למאמץ ולדון בדרגה תפקודית. לאחר מכן ניתן היה לדון באשר לדרגות מאמץ. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה