כאבים ביד שמאל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/08/2014 | 14:43 | מאת: בת 35

שלום, אני בת 35, בריאה בדרך כלל, משקל תקין, ללא היסטוריה לבבית, אם כי הLDL שלי 116 (HDL תקין, טריגליצרידים נמוכים, כולסטרול כללי מתחת ל-200).סבי נפטר ממחלת לב, דודי נפטר מהתקף לב לאחר שעבר בהצלחה 3 ניתוחי מעקפים. אבי (הכל מאותו צד) נוטל סטטינים ושומר על כולסטרול גבוה במקצת אך תקין ללא בעיות לבביות (מאוד פעיל גופנית). אחת למספר שבועות אני מרגישה כאבים ביד שמאל. הכאב אינו דוקר אלא מפושט וכללי ודומה לכאביי שרירים (אך מופיע ללא סיבה). לעתים הכאב מתפשט עד לאצבעות אך אף פעם לא לכיוון החזה. האם הדבר יכול להיות קשור לקריש דם או לבעיה לבבית? האם יש לפנות לבדיקה כלשהי? תודה.

21/08/2014 | 20:59 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בהיותך אישה צעריה סבירות לבעהי כלילית די נמוכה. בכל זאת יש צורך לבצע בידקה רפאוית מסודרת. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה