תוצאות בדיקת הולטר לב ומחלת השימוטו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/08/2014 | 09:54 | מאת: שרון

שלום רב, הינני בת 26 ולפני כחודש וחצי התחלתי להרגיש בתדירות רבה מיחושים ודפיקות לא שגרתיות בלב. כמו כן, רב חיי אני בתת משקל וסובלת מנשירת שיער קשה ויובש בקרקפת. לאור זאת, הופנתי לבדיקות ומהממצאים עלה שאני סובלת ממחלת "השימוטו" (TSH- 6.1, THYROG.ABS- 420.7, ANTI TPO ABS-389.1). א.ק.ג- יצא תקין. הולטר לב- .משך הבדיקה: 22 שעות ו-53 דקות קצב בסיסי: סינוס שנע בין 53 ל-131 לדקה (ממוצע 75) הפרעות קצב על חדריות: 8-בודדים APB'S 1-TRIPLET APB'S (למרות שבמהלך הבדיקה הרגשתי סביר ללא התקף ממש חד בלב ודפיקות ממש משמעותיות שאני חשה בזמן האחרון) יש לציין שאני מעוניינת להיכנס להריון בחודשים הקרובים. שאלות: 1. לאור זאת, מה לדעתך צריך להיות המשך הבירור/טיפול? 2. האם עקב הגילויים הללו תתכן בעיה בכניסה להריון? 3. האם בדיקת ההולטר לב מצביעה על נורה אדומה? בתודה רבה,

19/08/2014 | 21:21 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מימצאים הללו על פי רוב ללא כל משמעות. חשוב שקרדיולוג יעובר על כל תרשימי אקג המצורפים. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה