הפרעות קצב על חדריות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/08/2014 | 19:25 | מאת: עדנה

שלום, אני בת 61 ללא עבר לבבי אך מזה תקופה אני מרגישה לעיתים כאילו שהלב מחסיר פעימה וקשה לי לנשום (וגם דפיקות לב מואצות). להלן תוצאות דוח הולטר קרדיולוגי שביצעתי בשבוע שעבר: "קצב סינוס עם ממוצע של 66 לדקה ביממה (41-130) . נרשמו הפרעות קצב מסוג על חדריות בודדות - 19 יש לציין שבבדיקת אולטר מאמץ התוצאות יצאו תקינות ובאקו לב נרשם dyspnea, posterior wall motion abnormality, pericardial effusion (small כמו כן הנני נוטלת אלטרוקסין 50CC ביום עקב תת פעילות בבלוטה מזה כ - 4 שנים יש לי תור לקרדיולוג רק בעוד חודש וחצי ורציתי לדעת מה מצבי תודה

19/08/2014 | 21:27 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לפי הנכתב בפנייתך 1. את סובלת מקוצר נשימה 2. באקו לב יש עדות לכצות קטנה של נוזל בקרום הלב - לא מעט פעמים מימצא ללא משמעות. לעיתים יכול להופיעה בבעיות שלא קשורות לבעית לב, למשל תת פעילות בלוטת התריס 3. הפרעת התכווצותא יזורית - קיר אחורי, ליעתים ביטוי לבעיה כלילית, היצרויות בעורקים כלילים עליך לגשת לבדיקת רופא משפחה וקרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה