הסבר לגבי תוצאות בדיקות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/08/2014 | 08:45 | מאת: אורון

שלום, אני בן 35. היסטוריה של מחלות לב במשפחה. התלוננתי בפני רופא המשפחה שאני חש דפיקות לב מואצות לעיתים ומעין חוסר נעימות / כאב בחזה. נשלחתי לבדיקת ארגומטריה שהייתה תקינה. בנוסף, נשלחתי לבדיקת הולטר שאלו היו תוצאותיה: נצפו VPC'S בתדירות של עד 351 לשעה (נצפו סה''כ 2820 VPC'S במשך הבדיקה - ראה טבלת פיזור בדו''ח ), יתכן שחלקם פעימות על חדריות עם העברה אברנטית. נצפו גם קטעי ביגמניה חדרית. נצפו סה''כ 3 APC'S במשך הבדיקה . נצפה קצב סינוס במהירות 59-143 לדקה, מהירות ממוצעת ביממת המעקב 84 פעימות לדקה. האם יש סיבה לדאגה ומה המשך הטיפול הנדרש? האם העובדה שבבדיקות הדם יש לי לפעמים TSH גבוה (5.6) יכול היה לגרום לכך שבעיה בבלוטת התריס גרמה נזק לשריר הלב? פרט נוסף: בבדיקת הדם האחרונה שלי ערך ה-CK היה 397. תודה!

12/08/2014 | 21:30 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אין סיבה לדאגה, אך יש סיבה לבדיקה אצל קרדיולוג. לעיתים יכול להיות קשר בין הדברים- מימצא בהולטר והפרעה בתפקוד בלוטתה תריס, אך זה לא בהכרח במקרה שלך, במיוחד שמדובר בתת פעילות יחסית קלה של בלוטת התריס. עם זאת דבר מחייב מעקב/ טיפול מסודר אצל אנודקרינולוג - מומחה העוסק בבעיות בלוטות. ובאשר ל- cpk. אנזים זה עלול לעלות ומקורו לא רק בלב, אלא במספר איברים בגוף, וקודם כל בשריר משורטט. תתכן עליה בכל מאמץ גופני אינטנסביבי, או זירקה לתוך השריר וכו. כדאי להשלים בדיקה נוספץ כולל תת סוגים cpk משמכונה איזונזימים isoenzymes. יכולה להיות עלהי מסויימת גם במצב של תת פעילות בתלות התריס. פנה נא לבדיקת רופא משפחה, וקרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה