דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/08/2014 | 17:06 | מאת: נטלי

שלום אני בת 34. לאחרונה חשה דפיקות בחזה. בבדיקות דופק התוצאה נעה בין 96-112. במנוחה לרוב 100. לציין שאני בהריון שבוע 22. כמו כן, נוטלת כדורי יותירקס לבלוטת התריס (100 מג מאז מרץ בשל כריתה חלקית של הבלוטה עקב פפילרי קרצינומה). בבדיקת TSH אחרונה מה 7.7 התוצאה מתחת לגבול התחתון 0.11, אך בהוראתה אנדוקרינולוגית אמשיך באותו המינון בשל ההריון. אז לגבי הדופק - מהיר.... האם בגדר סביר לאור הנתונים - הריון וסוג של היפרתאירודיזם? האם מסוכן? האם לפנות לבדיקות? די בלחץ ומי יודע אם זה לא מבהיר לי את הדופק..... תודה מראש

09/08/2014 | 17:11 | מאת: נטלי

לציין ש t3 t תקינים4

11/08/2014 | 18:33 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בהריון באופן נורמלי דופק עולה ל-צ 10-15 פעימות לעומת מצב שלפני היריון. חשוב לדעת איזה דופק היה לפני היריון. בכל מקרה הייתי משלים בדיקת אקו לב. בנושא של בלוטתה תריס יש לפנות לאנדוקרינולוג כי ערך tsh לא תקין. כניראה שאין קשר ישיר בין הדברים. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה