לחץ ולחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/08/2014 | 23:53 | מאת: נתי

שלום בן 39 לאחרונה אני בתקופה מתוחה עקב מצב בריאותי לא קל של אחד מבני המשפחה. כשיש החמרה פתאומית זה מכניס ללחץ עוד יותר, באחד הפעמים הללו מדדתי לחץ דם וזה הראה על ערכים של 170/105 בערך, במדידות חוזרות זה ירד כל פעם קצת. האם ערכים כאלו סבירים ברגעי מתח? זה משהו שדורש טיפול או שזה "נורמלי" לרגעי חרדה ומתח? תודה

11/08/2014 | 18:28 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

תתכן השפעה של לחץ, דחק נפשי. עם זאת ערכים הללו אינם תקינים ואני מציע לבצע בדיקות ובירור של יתר לחץ דם. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה