פעימה מוקדמת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/07/2014 | 10:48 | מאת: ניסים

שלום דר.אני בן 27, מזה תקופה אני מרגיש שיש לי פעימות מוקדמות באופן יומיומי, ישנם שעות שזה מורגש יותר ויש שעות שזה מורגש פחות. בדקות שזה מורגש ומבדיקה עצמית שלי במדידת דופק עם האצבע על פרק כף היד ניתן לומר שמדובר בלפחות בכ-5-6 פעימות מוקדמות בדקה. יש לציין שאני אסתמטי ומשתמש במשאף מסוג סימביקורט טורבו הלר באופן קבוע. ובנוסף ניתן לומר שהדופק השגרתי שלי במצב מנוחה יחסית גבוהה בסביבות 80/90 לדקה לפעמים פחות לפעמים יותר. לסיכום יש לי כמה שאלות עיקריות בנושא: האם יש קשר בין האסטמה והטיפול התרופתי שלה לבין הדופק המהיר והפעימות המוקדמות? האם המצב עצמו של הפעימות המוקדמות נחשב כמסוכן ומצריך טיפול ובירור? והאם פעימה מוקדמת ככלל נחשבת כמחלת לב? תודה מראש...

16/07/2014 | 23:23 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

על פי רוב - זאת תופעה ללא שום משמועת. לעיתים כן יכולה לסמל בעיות לב שונות. ממליץ לבתגשת להערכה אצל קרידולוג עם לכ תרשימי אקג מצופרים להולטר. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה