פרה סינקופה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/07/2014 | 22:14 | מאת: ורד

ד"ר שלום, בני בן ה 19 בריא בדר"כ. סובל מאירועי פרה התעלפות חוזרים בתדירות של כפעם בחודש במשך כשלוש שנים. מתרחשים בשינוי תנוחה: בקימה מישיבה/שכיבה. לפני האירוע מרגיש סחרחורת שמלווה בחושך בעיניים,בדפיקות לב מהירות,בחולשה כללית. זקוק להישען ולאחר כמספר שניות מצבו משתפר. ביצע בדיקת טילטסט .(לפני כשנה וחצי). בפענוח ,נרשמה טכיקרדיה יחסית בעמידה בדקה-20 של העמידה . הפרש מקסימאלי של דופק בין שכיבה ועמידה הינו 32 פעימות לדקה שלא לווה בסימנים קליניים. ע"מ לשלול גורמים אחרים ביצע אקג,הולטר,אקו דופלר,ארגומטריה ורמת קטכולאמינים בדם בעמידה ובמנוחה-הכל בוצע ויצא תקין. לפני כשלושה חודשים התגייס לצבא ובמהלך הטירונות , היו לו 3-4 אירועים (במהלך יומיים) של בלבול קצר מלווה בבחילות הזעה וסחרחורת . מצב שחלף לאחר מס' שניות. נשלח לבירור רפואי ומנוחה בבית. לאחר כשבועיים (בעת ששהה בבית) שוב היו 3 אירועים כאלו. היום לאחר הפסקה של כחודש וחצי שוב מס' אירועים של הרגשת בחילה המלווה בהזעה והפחתה בהכרה. במהלך החודשיים האחרונים ביצע בדיקת EEG תוצאות: תרשים חורג במידה קלה בשל איטיות ביטמפורלית קלה לא קבועה. בשל החוסר ספציפיות ביצע גם EEG בחסך שינה , תוצאות: תרשים שינה תקין למעט אי סדירות קלה לא ספציפית. פעילות אפילפטית לא נראתה.וMRI -אין עדות להפרעה מבנית. היום במהלך התקף ערפול-סחרחורת ,בחילה הזעה ובלבול - הוא נבדק ע"י רופא יחידה שמצא כי אין שינוי בדופק במהלך ההתקף והוא נשלח שוב לבצע אקג שיצא תקין. מיום ראשון יחובר לאוונט רקורדר. לאורך כל התקופה הרגשת הסחרחורת ו"רואה שחור" התגברה בשינוי תנוחה.אך מה שמטריד יותר הוא, ההתקפי סחרחורת בחילה הזעה ובלבול (גם במצב ישיבה ושכיבה).אשר חולפים לאחר כדקה ולאחריהם הוא שרוי בחולשה והרגשה כללית לא טובה. אבקש חוו"ד והמלצה להמשך בירור. תודה

10/07/2014 | 23:11 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אי אפשר לתת חוות דעת באינטרנט. פנו בבשה לבדיקה אצל קרידולג. לאחר בדיקה יינתנו לכם המלצות ברורת. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה