איבחון של פריקרדיטיס + התעלפות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/04/2014 | 13:43 | מאת: אמא דואגת

שלום רב,בני בן 22 (ברקע אסטמה)אובחן בתחילת חודש אפריל 2.4 כסובל מפריקרדיטיס(לאחר 9 חודשים של כאבים בשכמות עם הקרנה לחזה ובדיקות מכל סוג כולל פעמיים אקוקרדיוגרפיה אחד מהם בביח' איכילוב ולא עלו על הבעיה....), אושפז בבית חולים ל-4 ימים וקיבל טיפול בכדורים הממשיך עד עתה : קולכיצין,נקסין ואמרודקס( להגנת הבטן), אנחנו במעקב ע:י בדיקות דם חוזרות למעקב אחר ירידת הדלקת, מה שהיה נראה כאילו שיפור בגלים עולים ויורדים, כמו כן היום אנחנו עורכים אקול לב חוזר למעקב אחר ירידת הדלקת.... אולם, לפני מס' ימים 20.4(מוצא"ש)בני התעלף בזמן נהיגה למס' דקות , לאחר ההתאוששות פיניתי אותו למיון, עם הסבר מפורט בקשר למצבו הרפואי ,שם בוצעה לו אקג אשר לא היה תקין אצטט "בבדיקת רמשי אקג QTC מחוב כ 320 מילישניות ועשוי להתאים להגדרת SHORT QT SYNDROME ,ההמלצה היתה להשאר באישפוז עד לבדיקת אלקטרופיזיאולוג מומחה . בני , אשר הרגיש יותר טוב , החליט על דעת עצמולהשתחרר ולא להמשיך באישפוז לבירור הר"מ ,אנינחרצת להמשך בירור בהקדם האפשרי!!! ושאלתי באיזו דרך מלבד אישפוז אנחנו יכולים להמשיך מכאן , ייעוץ/ פגישה עם קרדיולוג מומחה להכוונה והפניה לבירור מעמיק ויסודי, אשמח אם תוכלו לחזור אליי בהקדם האפשרי, כי אני מאוד דואגת . תודה רבה. רונית

23/04/2014 | 21:38 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אני מאוד אשמח ואודה באם תוכלי לתמצט ולחדד שאלה/ שאלות....תודה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה