אי ספיקה לבבית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/04/2014 | 23:58 | מאת: בני

האם מתן עירוי דם מסוכן לאדם כבן 94 שבעברו השתלת מסתם אאורטלי ,קוצב לב, צנתור והכנסת סטנטים, ופרפור פרוזדורים ? כמו כן לאחרונה סבל מבצקת בחלק התחתון של הריאה הימנית,קשיי נשי מה, עייפות מוגברת,חולשה,בלבול ועקב כך מקבל פוסיד פעמיים בשבוע,האם ניתן לטפל ולמנןע הידרדרות נוספת

22/04/2014 | 21:43 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אם כוונה לגבי לב - אז לא בהחרח. זה אומנם תלוי בתפקוד הלב. לעיתים יכול להתפתח גודש ריאתי או לפעמים בצקת ריאות. ....מילה מסוכן היא לא בבמקום. הייתי אומר שכל מקרה לגופו ושקילת תועלת מול סיכון מבתצעת באופן שיגרתי בכל החלטה רפואית לגבי טיפול כזה או אחר. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה