פיענוח בדיקת אקו בעקבות יתר לחץ דם כאבים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/04/2014 | 16:04 | מאת: איציק

אשמח לדעת מה התוצאות אומרות של האקו האם תקין או לא תקין ECHOCARDIOGRAM M-MODE_MEASUREMENTS Normal Values (Cm) LEFT VENTRICLE ED DIAMETER..................... 5.00 ( 3.60- 5.60) ES DIAMETER 3.30 ( 2.70- 3.40) % FRACTIONAL SHORTENING 34.00 (27.00-53.00) IV SEPTUM-DIASTOLIC THICKNESS 1.10 ( 0.60- 1.20) LV FREE WALL-DIASTOLIC THICKNESS 1.00 ( 0.60- 1.20) RATIO IVS:PW 1.10 ( 0.80- 1.20) LEFT ATRIUM DIAMETER 4.30 ( 2.50- 4.00) AORTA DIAMETER 3.40 ( 2.40- 3.70) DESCRIPTIVE_DIAGNOSIS_(2-D_ECHO) LEFT VENTRICLE...... NORMAL SIZE NO L.V.H LV CONTRACTION...... NORMAL RIGHT VENTRICLE..... NORMAL SIZE AND FUNCTION LEFT ATRIUM......... MILDLY ENLARGED AORTA............... NORMAL MITRAL VALVE........ NORMAL APPEARNCE AORTIC VALVE........ NORMAL TRICUSPID VALVE..... NORMAL PULMONIC VALVE...... NORMAL PERICARDIUM......... NORMAL DOPPLER MITRAL VALVE MILD INCOMPETENCE AORTIC VALVE NORMAL TRICUSPID VALVE MINIMAL INCOMPETENCE PULMONIC VALVE NORMAL LEFT VENTRICLE...... INFLOW E: 94 ,A: 75 CM/SEC, E/A: 1.25 NORMAL FIILING PATTERN CONCLUSIONS LEFT VENTRICLE-NORMAL SIZE ,NORMAL CONTRACTION MILDLY ENLARGED LEFT ATRIUM MILD MITRAL INCOMPETENCE

20/04/2014 | 16:18 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

תשובה כבר נכתבה לך. אין צרוך לחזור. בברכה, דר דדשב

20/04/2014 | 16:24 | מאת: איציק

אך איני מצליח למצוא בשרשור את התשובה תודה וסליחה מראש חד שמח

20/04/2014 | 16:37 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בהתבסס על הנכתב בפנייתך - עליה שמאל מורחבת באופן קל, עובי מחיצה בין עליתית גבולי. אלה מימצאים ללא שממעות כלשהי ועשועים להיות ביטוי ליתר לחץ דם. דלף מיטרלי קל מימצא בגדר נורמה. למצוא שפוט מאוד, כמו שהוספתה שאלתך קודמת, כך חזורים לא אותה שאלה מקורית ומוצאים שתובה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה