פענוח תוצאות בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/04/2014 | 11:13 | מאת: יעלה

שלום! גילי 56 לחץ דם תקין בד"כ בריאה. נשלחתי ע"י רופאת המשפחה בגלל צילום רנטגן של הריאה ושבתוצאותיו נכתב: "חשד לעורק עולה מורחב." תוצאות האקו לב תקינות למעט: "תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל: יחסי גלי A גבוהים מ-E בעקומת זרימה טרנסמטרלית כביטוי להפרעה ברלקסציה של חדר שמאל." אודה לפענוח הסעיף הנ"ל. האם עלי לפנות לקרדיאולוג? האם יש צורך בטיפול תרופתי? תודה על המענה, יעלה

20/04/2014 | 14:53 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

דבר חסר משמעות קלינית. שכיח בחולים עם יתר לחץ דם. ומה עם קוטר של אאורטה - אבי עורקים, שורש, אאורטה העולה, קשת? באם נכתב משהו..... בברכה, דר דדשב

20/04/2014 | 16:06 | מאת: יעלה

מנהל פורום קרדיולוגיה