האם נתונים אלה מצריכים בדיקה רפואית?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/04/2014 | 06:48 | מאת: דנית

שלום רב בת 30, מעשנת כקופסה+ ביום, לא שותה אלכוהול ולא צורכת סמים. סובלת מחרדות קלות ומדיסתמיה. מאז שאני זוכרת את עצמי סבלתי מדופק מעט גבוה מהממוצע. לאחרונה הרגשת הדופק מורגשת בכל גופי, לעיתים הדבר מפריע לי לישון. בבדיקה שערכתי מספר פעמים (במשך כמה שבועות, ע"י מכשיר ביתי) בבדיקה הראשונה הדופק היה על 90 בבדיקה השניה הוא היה על 78 ועכשיו בדקתי שוב, הוא על 92. האם זהו דופק הרבה יותר גבוה מהממוצע? אני נורא פוחדת, דבר שמכניס אותי להיות ממש חרדתית האם זה ניתן לטיפול? האם זה מסוכן?

20/04/2014 | 14:55 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

זה לא מסוכן, בוודאי שלא. דופק תקין נע בין 60 ל- 90 לדקה. במידה ויש תסמינים ניתן לבצע הערכה אצל קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה