קו-אנזים Q-10

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/04/2014 | 22:55 | מאת: דניאלה

בס"ד לצוות הרופאים שלום וברכה, אני תקווה כי תוכלו לענות לי תשובה פשוטה על שאלה כה מורכבת על אבי: אדם מבוגר גבוה ורזה (במשקל 65-70) בן 75 עם צנתור בעברו - אי ספיקת לב, ובעבר הלא רחוק פרפור פרוזדורים. אני מאוד רוצה לעזור לו לנטול את התרופות המתאימות לו ולשלב גם תוספים טבעיים ככל האפשר. אך מכיוון שהתור שלו לקרדיולוג רחוק - חשבתי להיוועץ בכם. אני מעוניינת לתת לו קו-אנזים Q-10 כיוון שהוא סובל מלבד מה שתיארתי לעיל - גם מאמפיזמה (עישנו לידו במשרד - קרוב ל40 שנה) -דימומים בחניכיים, רעידות בידיים. להלן התרופות שהוא נוטל על בסיס יומי : קסרלטו - 15 מ"ג פרוקור - 300 מ"ג נורמיטן - 12.5 מ"ג קדקס 2 מ"ג אוקסר + (יום כן - יום לא) 50 מ"ג. האם לדעתכם יש מקום לקחת Q-10 ואם כן באיזה מינון ? רוב תודות דניאלה

20/04/2014 | 14:59 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אין. כי אין בסיס מדעי ומידע מוצק בספרות מקצעוית באשר לטיפול זה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה