בזפיברט 400 ותוצאות צנתור וירטואלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/04/2014 | 19:58 | מאת: שרון

שלום 2 שאלות: 1. בבדיקת צנתור וירטואלי בגיל 41 "אין סימנים לטרשת עורקים". האם התוצאה מעידה על 0 טרשת כלומר עורקים נקיים לחלוטין, או אחוזים נמוכים? 2. למשך כמה שנים נהוג להסתמך על תוצאות בדיקה כזו? 3. הייתה לי דיסליפידמיה במשך 7 שנים עד לפני 13 שנה וסיפור משפחתי של מות אבי בגיל 41, אני נוטל בזפיברט 400 וסימוביל 20. בדיקות הדם תקינות, צנתור וירטואלי תקין כפי שכתבתי בסעיף הקודם. הקרדיולוג המליץ לבטל לחלוטין את השימוש בבזפיברט, אני יודע שהוא מתנגד לכדור הזה באופן עקרוני. האם תוכלו להאיר את עיניי לגבי סיבה אפשרית להמלצה זו דווקא ? ומה דעתכם ? תודה רבה

17/04/2014 | 20:20 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. תשובות לפי סדר השאלות. 1. קרוב לוודאי כן, אך יש לעיין באופן פרטני בדוח הכתוב של הבדיקה ובהמדייה - בדיקה עצמה של cta של עורקלים כלילים 2. אין דבר כזה....נכון לקופה אנוחכית. זה גם תלוי בגורמי סיכון (סיפור משפחתי, שומנים בדם וכו), אורך חיים, מחלות אחרות 3. ok תודה. חשוב לאזן היטב את שומני הדם. טיפול ספציפי יינתן בהתאם לתוצאה ראושנית של פרופיש שומנים בדם - בדיקה שבוצעה בטרם הוחל בטיפול בבזפיברט ובסימוביל ובהתאם לתוצאות עדכניות בברכה, דר דדשב

17/04/2014 | 20:33 | מאת: שרון

תודה ד"ר על התשובה המהירה מאוד. - באופן עקרוני אתה רואה התנגדות עקרונית להמשיך עם בזפיברט למרות שהטריגליצרידים תקינים? או שאין בזה תועלת? - האם יש איזשהו נזק בבזפיברט 400 שבגללו הקרדיולוג "לא אוהב אותו" (לוקח אותו כאמור 12 שנה ללא תופעות לוואי ידועות)? - האם למרות הכולסטרול התקין וה-CTA התקין היית ממליץ על הורדה של LDL מתחת ל-80 ע"י הגדלת מינון הסטטין, או המשך בזפיברט בגלל סיפור משפחתי וליפידים גבוהים (500 טריגליצרידים, 200 LDL) בעבר ?

מנהל פורום קרדיולוגיה