התייעצות דחופה דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/04/2014 | 12:30 | מאת: לאה

שלום וברכה! אני בת 24 בריאה בדרך כלל כרגע 3 חודשים אחרי לידה. לפני חודש, התעוררתי עם הרגשה של רעד פנימי חזק ודפיקות לב מהירות. מדדתי דופק ואכן הוא היה מהיר מאוד 115-117. ניסיתי לשבת ולהירגע ולנשום כרגיל אבל הדופק לא ירד (יכול להיות שהלחץ מהמצב גם החמיר את העניין). כשראינו שהדופק לא יורד נסענו לטרם. שם עשו א.ק.ג שהיה תקין חוץ מהדופק המהיר. אמרו לי שם שהמקור אינו לבבי ויש לבצע בדיקת דם לבלוטת התריס והולטר לב. שאר בדיקות הדם ברזל וספירה יצאו תקינות בטרם. תפקוד הבלוטה תקין וגם הולטר לב שעשיתי ל24 שעות יצא תקין לחלוטין. אתמול כחודש אחרי ההתקף הראשון היה שוב התקף נוסף שעד שנירגע לגמרי נימשך כ45 דק' או שעה. הפעם הדופק היה 100 בערך. ממה נובעים ההתקפים? והאם הם מסוכנים? יש לציין שאת ההולטר עשיתי לפני שבועיים והייתי אצל הרופאה שלי ביום רביעי האחרון. האם יש צורך לחזור על ההולטר? המצב הזה נורא מלחיץ אותי ואשמח מאוד לחוות דעת בהקדם. הרבה תודה והרבה בריאות!!

14/04/2014 | 21:55 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בהחלט יש מקום לביצוע הערכה קרדיאלית, אשר יכולה לכלול בדיקת אקו לב והולטר קצב לב. יש לבדוק גם לחץ דם. מציע לבצע גם בדיקת תפקודי בלוטת התריס. בברכה, דר דדשב

15/04/2014 | 22:49 | מאת: לאה

תודה דר על תשובתך! אשמח להסבר: כמו שציינתי עברתי בדיקת הולטר לב לפני שבועיים שיצא תקין לחלוטין. גם תפקוד הבלואה תקין. לחץ הדם גם טוב. האם יש סיבה לדאגה ולחזרה על ההולטר? הרבה תודה!

מנהל פורום קרדיולוגיה