הפסקת בעיה של פעימה מוקדמת לדופק סדיר לגמרי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/04/2014 | 01:08 | מאת: אבינועם 56

אני סובל ( כבר לא ממש סובל - כי התרגלתי ) מפעימות מוקדמות למעלה מ3 שנים. הן כבר מופיעות בתכיפות כזו שאין צורך בהולטר כדי לזהות אותן כי בכל בדיקת א,ק,ג רואים את הבעיה בקלות. התרגלתי לזה , ותרופות שניסט לתת לי לשיפור לא עזרו וויתרתי עליהם . דובר גם על ביצוע היפוך ( שאני לא ממש מבין מה זה ) וגם על אפשרות לצינטור - שלא הסכמתי כי אינני חש בסכנה מידית לפני יומיים התעוררתי בבקר בלי יכולת לפתוח את העיניים בגלל תחושת סחרחורת חריפה ונדירה שלא היה לי בחיים , כל התיקרה זזה וכל הרהטים זזו וגם כשעצמתי חזרה את עיני במיטה חשתי בסחרחורת בתוך החוש של עצמי וגם היו לי בחילות בלי הקאות. לאחר כשעתיים נסיתי לקום ולא יכולתי בגלל הסחרחורת . המשכתי לשכב / לישון עד 12:00 בצהריים ואז הבחנתי שזהב קצת נחלש אבל הייתי חייב ללכת לשרותים בזהירות רבה רבה כי היית תחושה רצינית שאני עלול לפול. לא נפלתי ... וכך במהלך עוד שעתיי שלוש זה נחלש עד דיכולתי ללכת למיון לבדיקות ולוידוי שאין לי בעית CVA כלשהי, עשו לי גם בדיקות אזניים ומכיוון שכב רחשתי את עצמי טוב ואפשר לומר שבערב כבר יצאתי לגמרי מזה שוחררתי ללא אבחון ברור של הטראומה האישיות שעברתי מהבקר ועד אחה"צ. בבית שמתי לב לראשונה ל 2 דברים שאיש במיון לא שאל ולא שם לב אליהם : 1) הדופק של הפך לסדיר לגמרי , הן בבדיקה פיזית והן בבדיקות אקג שעשיתי במיון. הדופק יציב כבר יותר מיומיים, לא היה לי דבר כזה כבר יותר מ 3 שנים !!!!!!!! לכן אני מעלה השערה שלי ( ואני כמובן אינני רופא ולא מתחות הרפואה ) ואודה מאד אם תוכל להתיחס לכך מנקודת המבט המקצועית שלך:בתקופה שסבלתי מדופק לא סדיר / פולס מוקדם הייתי נקלע למצבים של חוסר חמצן מספיק לגוף ונאלצתי מדי פעם לנשום עמוק וחזק על מנת למנוע אולי עלפון. קרדיולוג שבדק אותי בזמנו אמר שהפומפה של הלב עובד אחרת בגלל הפולס המוקדם ומגיע פחות חמצן לגוף - ואכן כך הרגשתי. האם יתכן שהדופק שאכן הסתדר לי ללא שום ספק ( מסיבה שאינני מבין ) גרם לעליה חדה של הל"ד במוח ולסחרחורות הקשות שתארתי בתחילת דברי ? האם יכול להיו מצב שהלב עובר פתאום בוקר אחד למצב של דופק סדיר מאד ללא שום טפול רפואי ? ואם כן , האם זו יכולה להיות סיבה לסחרחורות הקשות שהיו לי באותו בוקר שזה קרה מודה מאד לתשובתך בברכה אבינועם

12/04/2014 | 22:51 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בהחלט דבר כזה אפשרי ויכולה להיות קופה שקטה לגמרי מבחינת דופק, כאשר הוא סדיר. דווקא בעת שדופק סדיר, תלונות תארת לא אופנייות ודבר זה מחייב פנייתך והשמך בירור אצל קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה