חשוב מאוד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/04/2014 | 14:35 | מאת: סרגיי

שלום אני בן 26 עוסק בספורט מילדותי, כיום אני רץ ריצות של כ10-20 ק"מ שוחה ומתאמן בחדר הכושר בריא ללא מחלות או בעיות רקע כלשהם. בגיל 13 הופנתי לבדיקת מאמץ ואקודופלר לאחר אוושה במבחן א.ק.ג שגרתי בקבוצת הספורט שתי הבדיקות היו תקינות ללא כל ממצא. לפני כחודש פניתי מיוזמתי לבדיקת אקודופלר על מנת להיות שקט עם עיסוקיי בספורט. הבדיקה העלתה ממצא של ("אי ספיקה מיטרלית מינימאלית וטריקוספידלית קלה") מהקרדיולוג נמסר לי כי הבדיקה תקינה ואין כל בעיה להמשך תפקוד, ברצוני לשאול מס' שאלות א) האם אכן ממצא זה הוא בסדר תקין וחסר כל משמעות? ב) האם ממצא כזה יכול לעבור זאת אומרת כמו שהוא לא הופיע בפעם הקודמת שביצעתי את הבדיקה הוא יכול גם לא להופיע בעתיד? ג) האם אני יכול להמשיך לבצע פעילות ספורטיבית? ד) האם ממצא זה מחייב המשך מעקב קראתי ושמעתי מקרדיולוג מסוים כי ממצא כזה לא מחייב המשך? ה) האם בעיה זו יכולה להחריף בעתיד ושאלתי היא יותר על המיטראלי תודה

12/04/2014 | 22:25 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מימצאים בדיקה המוזכרים בפנייתך - לגבי אקו לב - הם בגדר נורמה. בברכה, דר דדשב

12/05/2014 | 17:38 | מאת: סרגיי

לחץ הדם שלי בממוצע עומד על 130/70 האם יתכן קשר בין לחץ דם זה לדלף שאובחן באקו?, והאם לחץ דם סיסטולי 130 דורש יתייחסות מיוחדת שכן גבוה מ120? תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה