איסכמיה קלה-מענה דחוף!

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/04/2014 | 11:02 | מאת: ביבי

בבדיקות הפרפוזיה של שריר הלב באמצעות טליום 201 בשיטת spect-נתקבל הסכום:"הממצאים מחשידים לאיסכמיה קלה ובשטח קטן בדופן פוסטרובזלית. הפרפוזיה לשאר הדפנות תקינה." אודה על מענה דחוף לשאלות: 1)מה פשר האמור לעיל בעברית פשוטה? 2)מה הטיפול השגרתי לממצא הנ"ל.(כמובן שאגש גם לרופא עם מלוא החומר).עד אז רצוני לקבל פרשנות ביניים. תודה

08/04/2014 | 21:45 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

1. חשד להיצרות באחד לפחות באחד מעורקי הלב 2. בהתאם למימצא בבדיקה נוספת. יש לגשת בהקדם האפשרי להערכה אצל קרידולוג. ייתכן מאוד שיהיה צורך בצינתור כלילי. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה