מסתם טריקוספידלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/04/2014 | 16:17 | מאת: אפרת

ד"ר שלום, אני אישה כבת 70.סובלת מפרפורים בלב אך מטופלת בכדורים ריתמקס ואספירין ומאוזנת. בנוסף נוטלת אלטרוקסין בעקבות כריתת הבלוטה. עשיתי בדיקת אקו לב ועל פניו נראה שהבדיקה תקינה ועדיין לא נפגשתי עם הקרדיולוג.רציתי לדעת למה הכוונה שבמסתם הטריקוספידלי ישנה אי ספיקה קלה כאשר הלחץ הסיסטולי הריאתי לפי מהירות ה- tr הינו RAP+30 .אודה על תשובתך

08/04/2014 | 21:39 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

דלף קל השל המסתם הטריקוספידלי הוא מימצא מאוד שכיח באוכלוסיה כללית, ללא בעית לב ובעצם על פי רוב חסר כל משמעות. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה