תוצאות בדיקת ארגומטריה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/06/2013 | 22:02 | מאת: יעל

שלום, ערכתי בדיקת ארגומטריה, הסיבה לבדיקה: אישור רפואי לחדר כושר. תוצאות הבדיקה הפתיעו אותי מאוד: "כושר נמוך לבינוני" (אפילו מעליב !) תגובת לחץ דם תקינה. צניחות במקטע st בחיבורים ב -v6-v3 עד 1.3 מ"מ ב- v5. יש עדות לאיסכמיה או ל - false positive באישה צעירה לפני גיל המנופאוז. ממליצים לבצע בדיקת אקו סטרס. בת 47. בריאה. ללא תלונות. 1. מה פירוש התוצאות ? 2. האם לחזור לרופאת המשפחה או שעדיף לגשת לרופא ספורט - כדי לקבל אישור לחדר כושר ? 3. האם עלי לגשת לייעוץ עם קרדיולוג ? בתודה מראש.

03/06/2013 | 20:59 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. תוצאת בדיקה זו איננה פסקנית ולכן ביקשו לבצעב ידקה יותר משמעותית אקו לב במאמץ. עליך לזחור לבדיקת רופא שלך עם תוצאת בדיקה. במידה ולא תקינה לגשת לקרדיולוג. בברכה, דר' דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה