אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.

פורום קרדיולוגיה


חיפוש מתקדם
פלפיטציות ?
מחבר:אברהם
תאריך:9/8/2012
שעה:19:08
שלום,

אתמול בערב התחלתי להרגיש מידי כמה דקות תחושה בלב של פעימה (בעבר נאמר לי כי הנ"ל נקרא פלפיטציות), כמו-כן הרגשתי עייפות רבה אך זה יכול להיות היה קשור לחום הרב וליום העבודה המתיש.
התופעה נמשכה כשעתיים ולאחריה פסקהועד היום בצהריים לא שבה, כאשר היום בצהריים היא שבה שנית, בתדירות נמוכה יותר כאשר מהבוקר אני מרגיש מאוד עייף ותחושה של עינים שעומדות להיעצם. (להדגיש כי אני מרגיש עייפות כמעט בכל יום כשעה לאחר הקימה בבוקר).
כשבדקתי דופק הרגשתי שהוא תקין בקצב של כ-80 פעימות לדקה כאשר בפעמים שאני מרגיש את הפעימה בלב באותה שניה לא מורגש דופק ביד.


חשוב לי לציין כי לפני פחות משנה לערך, היה לי ארוע בעבודה בו באמצע ארוחת צהריים הרגשתי את פעימות הלב (עכשיו לעומת זאת זו פעימה אחת כאילו לא במקום או חריגה אחת למספר דקות) אליה התלוו הזעה קרה וחולשה בעקבותיהם פניתי בערב לרופא שביצע א.ק.ג ואמר משהו על גלי T (לא זוכר בדיוק).
למחרת היום פניתי לקרדיולוג שביצע שוב א.ק.ג, אמר שהוא מבין מה הרופא הקודמת ראתה אך בנוסף אמר שאינו מתרגש מזה.
ביצעתי אקו לב ובדיקת לב במאמץ שפרט לכך ש"גילתה" כי הכושר הגופני שלי ירוד, לא נמצאו שום מימצאים חריגים.
הקרדיולוג אמר שהוא אינו רואה כלום מדאיג אך המליץ על פעילות גופנית ועל נטילת כדור אחד ליום של קרדילוק. (לציין כי לא לקחתי אותו מעולם בשל פחד להתחיל בכדורים קרדיולוגים ובשל תופעות לוואי אפשריות).

השאלות שלי בעקבות אתמול והיום ולאור העבר:

- האם התופעות שלי מהיומיים האחרונים מסווגות גם כפלפיטציות ?
- האם העייפות הרבה יכולה להיגרם מתופעות אלה ? (על אף שהעייפות שגרתית אצלי)
- האם יש מקום לדאגה ונדרשת בדיקה דחופה ?
- האם יתכנו פלפיטציות כתוצאה מעייפות רבה ובשל החום הרב ששרר בימים האחרונים ?
- האם מומלץ היום ליטול כדור קרדילוק והאם הוא אמור לתת מענה לתופעות כאלה ?
- האם יש משמעות או כיוון בהמשך לכך שאין דופק בזמן שהפעימה מורגשת בלב ?
- המלצות עיצות נוספות

תודה מראש

נ.ב.
בן 44, לא מעשן, כולסטרול גבוה (גבוה בתחילת הדרך) סוכר גבוה (בתחילת הדרך), נוטל מידי יום בבוקר כדור סרנדה ובערב קולסטרול וכדור לסוכר.

מחבר:
(ניתן להשתמש בשם בדוי)
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
  פלפיטציות ?    אברהם 
09/08/12 19:08
שלום, אתמול בערב התחלתי להרגיש מידי כמה דקות תחושה בלב של פעימה (בעבר נאמר לי כי הנ"ל נקרא פלפיטציות), כמו-כן הרגשתי עייפות רבה אך זה יכול להיות היה קשור לחום הרב וליום העבודה המתיש. התופעה נמשכה כשעתיים ולאחריה פסקהועד היום בצהריים לא שבה, כאשר היום בצהריים היא שבה שנית, בתדירות נמוכה יותר כאשר מהבוקר אני מרגיש מאוד עייף ותחושה של עינים שעומדות להיעצם. (להדגיש כי אני מרגיש עייפות כמעט בכל יום כשעה לאחר הקימה בבוקר). כשבדקתי דופק הרגשתי שהוא תקין בקצב של כ-80 פעימות לדקה כאשר בפעמים שאני מרגיש את הפעימה בלב באותה שניה לא מורגש דופק ביד. חשוב לי לציין כי לפני פחות משנה לערך, היה לי ארוע בעבודה בו באמצע ארוחת צהריים הרגשתי את פעימות הלב (עכשיו לעומת זאת זו פעימה אחת כאילו לא במקום או חריגה אחת למספר דקות) אליה התלוו הזעה קרה וחולשה בעקבותיהם פניתי בערב לרופא שביצע א.ק.ג ואמר משהו על גלי T (לא זוכר בדיוק). למחרת היום פניתי לקרדיולוג שביצע שוב א.ק.ג, אמר שהוא מבין מה הרופא הקודמת ראתה אך בנוסף אמר שאינו מתרגש מזה. ביצעתי אקו לב ובדיקת לב במאמץ שפרט לכך ש"גילתה" כי הכושר הגופני שלי ירוד, לא נמצאו שום מימצאים חריגים. הקרדיולוג אמר שהוא אינו רואה כלום מדאיג אך המליץ על פעילות גופנית ועל נטילת כדור אחד ליום של קרדילוק. (לציין כי לא לקחתי אותו מעולם בשל פחד להתחיל בכדורים קרדיולוגים ובשל תופעות לוואי אפשריות). השאלות שלי בעקבות אתמול והיום ולאור העבר: - האם התופעות שלי מהיומיים האחרונים מסווגות גם כפלפיטציות ? - האם העייפות הרבה יכולה להיגרם מתופעות אלה ? (על אף שהעייפות שגרתית אצלי) - האם יש מקום לדאגה ונדרשת בדיקה דחופה ? - האם יתכנו פלפיטציות כתוצאה מעייפות רבה ובשל החום הרב ששרר בימים האחרונים ? - האם מומלץ היום ליטול כדור קרדילוק והאם הוא אמור לתת מענה לתופעות כאלה ? - האם יש משמעות או כיוון בהמשך לכך שאין דופק בזמן שהפעימה מורגשת בלב ? - המלצות עיצות נוספות תודה מראש נ.ב. בן 44, לא מעשן, כולסטרול גבוה (גבוה בתחילת הדרך) סוכר גבוה (בתחילת הדרך), נוטל מידי יום בבוקר כדור סרנדה ובערב קולסטרול וכדור לסוכר.
שלום רב, תודה על פנייתך. תשובות לפי סדר שאלות. 1. דפיקות לב - פלפיטציות, זה תסמין, זה לא סיווג..... 2. כן. 3. לא לדעגה, כן לבדיקה אצל רופא/ קרידולוג 4. כן 5. מומלץ להיבדק אצל רופא ולפעול לפי המלצותיו 6. לא ברורה השאלה 7. בדיקת רופא/ קרדיולוג בברכה, דר' דדשב

חיפוש מתקדם