האם לקיחת תוספי תזונה {קריאטין ואבקות חלבון גורמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/12/2009 | 14:16 | מאת: יוסי

ליתר לחץ דם ? שלום, אני בחור בן 19 לפני כשנה וחצי לקחתי קריאטין ע"מ לשפר את תוצאות הרמת המשקולות שהרמתי . ולפני קצת יותר משנה סיימתי לקחת אבקת חלבון . האם זה קשור ללחץ הדם שהתגלה אצלי לפני כ9 חודשים ? הל"ד עדיין קיים ומטופל בכדורים מזה חצי שנה . השאלות שלי הן : 1. האם הלחץ דם מושפע ע"י קריאטין ואבקת חלבון ? 2. האם יש לזה השפעה גם לאחר יותר משנה ? תודה רבה .

15/12/2009 | 19:52 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תדוה על פנייתך אלינו. אני חושב שתתכן השפעה כזו ויש להיזהר לגבי נטילת תכשירים שאינם קונבנציונלים. הייתי ממליץ לך להפסיק ליטול תכשירים הללו. גם בשל ל"ד מוגבר ממליץ לך לגשת בלדיקת קרידולוג. בברכה, דר' דדשב

15/12/2009 | 20:05 | מאת: יוסי

ודאי שאני לא ממשיך לקחת את זה . כבר שנה לא השתמשתי בקריאטין ובאבקה . זה נחשב לחומרים לא קונבנציונלים?? כרגע אני לוקח טיפול תרופתי להורדת לחץ דם, האם זה נכון? ואני אצטרך לקחת כל הזמן? למרות שכבר שנה לא לקחתי שום קריאטין או אבקת חלבון. וערכי לחץ הדם לא ירדו : 150-140/90-80 תודה רבה.

מנהל פורום קרדיולוגיה