בדיקת אקג ולחץ נפשי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/12/2008 | 14:08 | מאת: אייל

אני חייל בן 19 ולפני שבועיים התעלפתי לכמה שניות. יש לי אבנים בכליות שלפעמים גורמות לי לכאבים בבטן התחתונה עקב לחץ נפשי. ההתעלפות נבעה מהכאבים. החום שלי היה 34(חום רקטלי 37) ועשו לי אקג. האקג לא יצא תקין וכתוב: right venricular condction delay עם T אפור ב-V2 V1. באבחנות הרופא כתב "anxiety states". יש לציין שהלחץ הנפשי והחרדה נובעים מהריחוק מהבית. יש לי תור לקרדיולוג שבוע הבא, האם אפשר לבקש ממנו העברה לבסיס קרוב לבית? או שזאת לא סיבה מוצדקת? ולפי התוצאות, מה הבעיה שלי? תודה רבה.

28/12/2008 | 18:36 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך אלינו. לצערי, כניראה פספתי, מהיא שאלה הרפואית, אנא תבהיר. תודה, בברכה, דר' דדשב

28/12/2008 | 18:58 | מאת: אייל

יש לי מספר שאלות: 1. האם תוצאות הא.ק.ג מושפעות מהעובדה שלפני שעה התעלפתי? או שהתוצאות ישארו זהות גם לאחר חודש? 2. בתוצאות של ה.א.ק.ג היה כתוב: right venricular condction delay עם T אפור ב-V2 V1 מה בעצם הבעיה שלי? דופק לא סדיר? 3. האם העובדה שריחוק מהבית גורמת לי ללחץ נפשי שגורם לבעיה שמצאו לי בא.ק.ג. מצדיקה העברה לבסיס קרוב לבית? תודה רבה על תשובתך.

מנהל פורום קרדיולוגיה