רמת כולסטרול LDL 90 האם גבוהה במצב זה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/11/2016 | 20:39 | מאת: משה

שלום רב, אימי בת 81 במיפוי עם דיפירידמול הראה איסכמיה קלה בתפוצת RCA, לכן הוחל טיפול באספירין 100 וקרדילוג 1.25, מטופלת קבוע כבר מס' שנים בסימוביל 10, רמת הכולסטרול LDL-90,HDL-63, CHLESTEROL-173.4 האם צריך להוריד רמת כולסטרול זו? הקרדיולוג המליץ להחליף סימוביל10 לליפיטור 10 פעם ביום, לעומת זאת רופא המשפחה "מתנגד" לכך וטוען שהוא רואה את החולה בצורה "כוללנית" וכדור זה באופן קבוע יכול להשפיע קוגנטיבית בגילה, מה גם שרמת הכולסטרול סבירה לדבריו, מה דעתך?

משה שלום, לא מובנת לי התנגדות רופא המשפחה להחלפת תרופה ישנה עם פרופיל תופעות לוואי לא מחמיא, למינון נמוך של ליפיטור, שהוא גם פוטנטי יותר ועם פרופיל תופעות לוואי עדיף. אין הוכחה כלל שסטטינים משפיעים על הדרגה הקוגניטיבית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים