כאב בכתף כאם כתוצאה מסימבקסון?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/11/2016 | 15:27 | מאת: יוחנן

שלום רב, לפני כחמש שנים עברתי צינתור ומאז אני לוקח תרופה נגד כולסטרול (גם פלוויקס) לפני כשלש שנים לקחתי סימבסטטין ואז הרופא העלה את הכמות מ-20M ל40M. לאחר זמן קצר החלו כאבים ביד שמאל סמוך לכתף. רופא המשפחה החליף את התרופה ב-סימבקסון. המצב היה טוב במשך כשנה אך שוב החלו כאבים. כעת בתנועה מסויימת של היד הכאב ממש נורא (קשה למשל ללבוש חולצה) אך בתנוחה רגילה אין כאב כלל. האם לבקש תרופה אחרת אולי לעבור למוצרים טבעיים המורידים כולסטרול כרגע הLDL שלי הרבה מתחת ל-100. תודה על תשובתך. יוחנן

יוחנן שלום, כאבים ממוקמים לכתף אינם מאפיינים תופעת לוואי לסטטינים. הסבירות שהחלפת תכשיר מסימבסטטין לסימבקסון תשנה את פרופיל תופעות הלוואי היא נמוכה מאד. אם יש עדות מוכחת לטרשת או שעברת ארוע לב, רצוי לא להתפתות לתכשירים המתהדרים בטבעיותם, אלא ליטול סטטינים להפחתת הסיכון לאוטם ולארוע מוחי, מעבר להשפעתם על רמות הכולסטרול בדם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים