רצף פעימות מוקדמות בזמן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/11/2016 | 18:36 | מאת: מיכל

בת 32, בעבר ביצעתי בדיקת הולטר עקב הרגשה של החסרת פעימה. בהולטר הראשון לפני 4 שנים שביצעתי נמצאו פעימות מוקדמות מהעליות ומהחדרים ואקו לב תקין. לפני שנה וחצי ביצעתי הולטר נוסף עקב הרגשה של דופק מהיר מאוד בזמן מנוחה, בו נמצאו 2 פעימות מוקדמות מהעליות ופאוזה קצרה בודדת, קצב סינוס וסינוס אריטמיה. ביצעתי גם אקו לב שיצא תקין. הייתי אצל קרדיולוג שאמר שהכל תקין ומדובר סה"כ בהרגשת החסרת פעימה בשל פעימות מוקדמות מידיי פעם. לאחרונה התחלתי להרגיש מידיי פעם החסרת פעימה גם בזמן מאמץ, למשל כשאני עולה 4 קומות ברגל אני מרגישה לקראת הסוף כמה החסרות פעימה ברצף, הרגשה היא של הפסקה ואז פעימה חזקה ואז שוב הפסקה ואז שוב פעימה חזקה, יכול להיות גם ככה 3 פעמים ברצף. האם הופעה של פעימות מוקדמות בזמן מאמץ מסוכנת? והאם הרגשה של פעימות מוקדמות ברצף במאמץ היא מסוכנת?אציין שאני 4 חודשים אחרי לידה

מיכל שלום, פעימות מוקדמות ללא הפרעת קצב מורכבת או מתמידה בנוכחות תפקוד תקין של החדר השמאלי, לרוב אינן מסוכנות ויכולות להטריד ולפגום באיכות החיים. כדאי לבצע מבחן מאמץ על מנת לוודא כי לא מתפתחת הפרעת קצב מורכבת יותר. אם התופעה מציקה, ניתן לנסות ליטול חוסמי בטא במינון נמוך (לא בזמן הנקה) תודה על פנייתך לפורום

28/11/2016 | 21:46 | מאת: מיכל

תודה רבה על המענה. במידה ונצפות רק פעימות מוקדמות בזמן מאמץ האם זה מסוכן? האם יש הבדל בחומרת הסיכון בין פעימות מוקדמות מהעליות לפעימות מוקדמות מהחדרים בזמן מאמץ?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים