תוצאות בדיקת הולטר לב 24 ש'

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/11/2016 | 20:30 | מאת: משה

שלום רב, אימי בת 81 לפני כ-3 חודשים עקב כאבים בחזה בוצע מיפוי עם דיפירידמול שהראה איסכמיה קלה בתפוצת RCA-הוחל טיפול באספירין 100 וקרדילוג 1.25, לפני שבועיים ביצעה הולטר לב 24 ש' שתוצאותיו: מהירות מינימלית: 54 , מקסימלית: 91 ממוצעת: 63 הפרעות חדריות, PVC'S: בכמות מעטה, 179 בהקלטה 2 צמדים. הפרעות קצב על חדריות APC'S: בכמות מעטה, 112 בהקלטה 6 צרורות של טכיקרדיה אטריאלית, עד 6 פעימות, עד מהירות של 150 לדקה. הפרעות הולכה: אין שינויים משמעותיים בקטע ST: אין. שאלתי: מה פשר תוצאות בדיקת הולטר זו, האם מדובר המשהו משעותי המצריך טיפול כלשהו? תודה רבה.

משה שלום, בפענוח המצוטט של בדיקת ההולטר, לא נצפתה הפרעת קצב מורכבת או מתמידה המצריכה טיפול מיוחד. הפענוח מתייחס רק לזמן הרישום. כפי שנרשם פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתוצאות של בדיקות עזר מבלי להכיר את ההתוויה לביצוען, וללא התייחסות להקשר הקליני. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים