כיב קיבה בגלל שימוש בפלוויקס ובקרטיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/11/2016 | 11:49 | מאת: רובי טוטי

שלום דר אני בן 62, בחודש אפריל 2016 בצעתי צנתור עם תומכן מצופה תרופה מאז הצנתור אני לוקח פלוויקס 75מ"ג + קרטיה 100מ"ג + נקסיום 40מ"ג בשבועות האחרונים אני מרגיש כאבים בבטן העליונה שהלכו והתחזקו עד כדי כאב רציף של 24 שעות. הכאב המתמשך אינו תלוי באוכל לפני שבוע הפסקתי לקחת את הפלוויקס 75מ"ג וכן קרטיה 100מ"ג – ומאז הכאבים פסקו השאלה מה עלי לעשות?, מצד אחד בגלל הצנתור עלי לקחת פלוויקס 75מ"ג וכן קרטיה 100מ"ג – ומצד שני זה ממש בלתי אפשרי בגלל הכאבים בבטן האם יש תחליפים לפלוויקס 75מ"ג וכן קרטיה 100מ"ג שיכולים למנוע את תופעות הלוואי של הכאבים בבטן העליונה? בברכה ותודה שמעון טירן נ: 050-6666912 פ: 074-7147784 רמות השבים

שמעון שלום, הפסקת שתי התרופות מעלה באופן ניכר את הסיכון להווצרות קריש באזור שטופל באמצעות סטנט. התיעץ עם הקרדיולוג המטפל. ישנה אפשרות להמשיך לפחות תרופה אחת לעיכוב הטסיות, רצוי פלביקס. יש לשקול ביצוע גסטרוסקופיה לתעוד הסיבה לכאבים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים