RBB Block + Chest Pain

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/10/2016 | 22:01 | מאת: א.ר

שלום רב, בן 37. ברקע, רפלוקס אזופגיאלי ויתר כולסטרול. מטופל בנקסיום וליפיטור 40 מ"ג. החלו להופיע במשך יומיים כאבי ממוקדים בחזה צד שמאל המופיעים לסירוגין (באים ונעלמים), ללא הקרנה וללא תסמינים נוספים. ביצעתי אק"ג, אשר פוענח כתקין, ללא איסכמיה. אך נמצא RBBB. פעם ראשונה שאובחן חסם הולכה זה ולא ידוע עליו מאקג בעבר. האם יש צורך לבצע בירור נוסף לאור הממצאים? תודה רבה.

א.ר שלום, כאבים בחזה בנוכחות גורמי סיכון דורשים התייחסות. יש לאפיין את הכאבים ואת הקשר שלהם למאמץ גופני. רצוי להשוות את תרשים האק'ג הנוכחי לתרשים אק'ג קודם ולא רק לפענוח מילולי. RBBB פעמים רבות אינו מעיד על מחלת לב מבנית. יש לוודא בתרשים האק'ג שאין הפרעות הולכה נוספות ולשקול ביצוע אקו לב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים