תופעות לוואי אספירין 100(מיקרופירין)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/10/2016 | 22:03 | מאת: משה

שלום רב, אימי בת 81 אושפזה עקב כאבים בחזה להשגחה, בהמשך מיפוי עם דיפירידמול שהראה איסכמיה קלה בתפוצת RCA, לפני חודשיים הוחל טיפול באספירין 100 וקרדילוג 1.25, בחודש האחרון החלו נקודות דם אדומות בזרועות, חזה בטן וגב, האם זו תופעה של האספירין והאם זו בעייה אסטטית או שגם בריאותית? והאם כדאי להחליף הטיפול לפלאביקס?

משה שלום, סמנים כחולים תת עוריים יכולים בהחלט להיות משניים לטפול באספירין המעכב את תפקוד הטסיות. לרוב מדובר בהפרעה אסתטית, והיא לא בהכרח מעידה על סיכון מוגבר לדימום באברים פנימיים. הפלביקס גם הוא מעכב את פעילות הטסיות, ולכן לרוב אין טעם להחליף את הטיפול. תודה על פנייתך לפורום

22/10/2016 | 19:44 | מאת: משה

דר' ארתור קנר, תודה על תשובתך, מדובר בנקודות דם אדומות(מעין נמשים קטנים) בבטן בזרועות ובגב ולא בסמנים כחולים תת עוריים, האם אלו גם משנים לטיפול באספירין? האם לנסות לשכנע את אמא שמדובר בטיפול "מציל חיים" ועליה להתעלם מבחינה אסטטית? תודה רבה על תשובתך המהירה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים