atrial flutter ablation

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/09/2016 | 16:25 | מאת: nicola

רקע: עברתי אבלציה בחודש 12/15 ו-08/16 עקב ריפרוף פרוזדורים. המעקב של בדיקות ההולטר תקינות . במעקב אחרי הדופק שלי רוב היום הוא מראה קירבה ל-60 פעימות בדקה (במנוחה). בבוקר ואחה"צ אחרי שינה הדופק נא בין 70-80 פעימות בדקה(כ-3 שעות)ואחרי כן מתייצב על 60 . האם זה תקין וככה זה אמור להיות ? אתמול קרה לי מקרה מוזר , אחרי שינת אחה"צ הרגשתי פתאום שהדופק התחיל "להשתולל" ונא ברמות של 50-90 פעימות לדקה עם עליות וירידות . אפילו שבריר של שניה הוא היה ב-100 . לאחר כמה דקות טובות הכול חזר להיות תקין . אין כמובן שום קשר למה שהיה בשני הפעמים שעשיתי את האבלציה . שם זה היה ברמות אחרות לגמרי . פה היתה התאוששות מהירה יחסית והמשכתי הכול כרגיל . האם זה תקין שמידי פעם אני ארגיש "השתוללות" כזו ? אגב, אני בן 56.5

ניקולא שלום, שונות בתדירות הדופק לאורך היממה היא פיזיולוגית ולא מעידה על מחלה אם מקור הקצב הוא סינוס. במטופלים אשר עברו אבלציה להפרעות קצב עלייתיות, ישנה סבירות גבוהה יותר לפרפור פרוזדורים התקפי כגורם לתסמינים. קיימים מכשירי ניטור אשר יכולים לתעד את הפרעת הקצב מעבר להולטר של 24-48 שעות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים