ירידה בנתרן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/09/2016 | 00:55 | מאת: גד

שלום, אמי בת 80 סוכרתית, עם טרשת עורקים, יתר לחץ דם, לפני חצי שנה עברה צינתור, עד הצינתור טופלה בין יתר התרופות (בעיקר להורדת לחץ דם) בפלביקס ומהצינתור הוסיפו אספירין ואומפרדקס ולוקחת גם פוסיד.בשלושה שבועות האחרונים יש לה כאב בלתי פוסק באיזור הברך, מתחת לברך, משתמשת באקמול לפי הצורך. בבדיקות הדם בשבוע שעבר הנתרן 130, ראיתי בעלון של אומפרדקס שאחת מתופעות הלוואי (בין 1 ל 10 מתוך 10000) היא ירידה בנתרן. יש לציין שבחודש האחרון הפחיתה את כמות המלח באוכל בהמלצת קרדיולוג. 1.האם אפשר לוותר על אומפרדקס לתקופה? 2.מה עוד ניתן לעשות?

שלום גד, להפרעה בריכוזי הנתרן בסרום סיבות מגוונות, בהן גם שימוש בתרופות. לרוב נובע מהפרשה של נתרן בכלייה מבלי יכולת לווסת ולספוג מחדש את הנתרן המופרש. גם אי ספיקת לב עם טפול ממושך במשתנים עלולה לגרום להיפונתרמיה. אם לא ידוע על מחלה כיבית של מערכת העיכול, ניתן לעשות הפסקה קצרה בטיפול באומפרדקס, הכל כמובן בהתייעצות עם הרופא המטפל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים