תודה מראש. לחץ דם וכלוסטרול ו...

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/09/2016 | 23:41 | מאת: מאיר

שאלה מאט מוזרה. אני בן 33 הוריי מזריקים אינסולין ואבא שלי והסבא לוקחים כדורים על לחץ דם וכלוסטרול ושאר מחלות מצריים... אני מתעסק בבנייה פיזית ומאמץ, דיי לחוץ לא אוכל מסודר ושוקל 95 קג' פניתי לרופא משפחה (תורן כי הרופא שלנו בחופש) לבדיקת דם בעקבות עייפות קיצונית כשסברתי שזה חוסר ויטמינים. בבדיקת לחץ דם זב היה גבוהה , והוא שלח אותי לבדיקות. בבדיקת דם הדברים החריגים היו (מאוחדת) glucose 104 mg/ במקום מקס' 100 alt )gpt) 51 mg במקום 50 cholesterol 256 mg במקום מקס' 200 ldl- choest 178 mg במקום מקס' 130 ldh 225 mg במקום 220 היום הרופא התקשר וצעק עלי כולל ברכה מיוחדת 'להתאבדות קלה' והוא רוצה שאתחיל כדורים כי 'הכבד שלי על הפנים...' וכמובן דיטנית וכו' השאלה האם כדאי לי להמתין לרופא שלי שמכיר את התורשה של הוריי תוך כדי שאני מתחיל דיאטה. או שהוא צודק ואין ברירה ודבר ראשון כדורים???

מאיר שלום, כדי להקטין את הסיכון למחלות לב וכלי דם, חשוב כבר מגיל צעיר לאזן את גורמי הסיכון על ידי שינוי טיפולי של אורחות החיים בשילוב של תרופות לפי הצורך. שינוי אורחות החיים כולל תזונה מאוזנת, שמירה על משקל גוף תקין, המנעות מעישון ופעילות גופנית סדירה. אתה עושה צעד נכון בכך שאתה בודק את לחץ הדם ומודע לגורמי הסיכון. השלב הבא הוא שילוב של האמצעים להקטנת הסיכון. ההתמדה לאורך זמן בעיקר בנושא התזונה והפעילות הגופנית היא אתגרית, ולכן לרוב נדרשת גם תמיכה תרופתית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים