הורמון המיוצר בפרוזדור הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/09/2016 | 11:11 | מאת: יקי

שלום רב , אני מבקש לדעת איך נקרא ההורמון המיוצר בפרוזדור הלב, ומועיל ללב , אך זמן חיותו קצר מאוד . תודה יקי

יקי שלום, אתה כנראה מתכוון ל BNP- B-type natriuretic peptide או (N-terminal pro b-type natriuretic peptide (NT-proBNP שניהם מיוצרים ומופרשים בלב ומהווים מדד לדרגה של אי ספיקת הלב. רמתם בדם גבוהה כאשר יש עומס על דפנות הלב, והם חלק מהסמנים הביולוגיים בשימוש להערכת חומרת מחלת לב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים