ממוצע לחץ דם האם יש דבר כזה או שחייב להיות זהה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/09/2016 | 14:03 | מאת: מוטי

שלום אני בן 58 ולאחרונה רכשתי מכשיר לחץ דם ואני מודד פעם ביום כל יום יוצא לי תוצאה שונה פעם 139/95 ויום למחרת 128/95 אני משתדל למדוד באותם תנאים ושעות כל יום. האם תנודות אלה תקינות ?

מוטי שלום, הגוף הוא מערכת ביולוגית מורכבת ויש שונות במדידות של כלל המדדים לאורך היממה ובין ימים. כמו כן ישנן טעויות מדידה של המכשירים. התנודות במדידה הן תקינות, אך המדידות מעידות על יתר לחץ דם, בעיקר דיאסטולי, שאינו מאוזן. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים