פלביקס כתחליף לאספירין עקב "איסכמיה בכמות קטנה"

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/08/2016 | 21:52 | מאת: משה

שלום רב, אימי בת 81 אושפזה עקב כאבים בחזה להשגחה, בהמשך מיפוי עם דיפירידמול שהראה איסכמיה קלה בתפוצת RCA, הוחל טיפול באספירין, תחת טיפול הופיעו המטומות מגרדות שטחיות בשוקיים, הקרדיולוג אמר שהייתה צריכה להיבדק ע"י רופא עור לפני שהפסיקה האספירין רשם כך: "לא ברור אם הייתה פריחה אלרגית" המליץ על פלביקס75+קרדילוג 1.25 ליום, 1.האם פלביקס "חזק" יותר מהאספירין? (כי בד"כ פלביקס ניתן לאחר צינתור)ובמקרה זה מדובר ב"איסכמיה קלה"? 2. למה ניתן קרדילוג 1.25, מה תפקידו?

משה שלום, הפלביקס כמו האספירין, מדלל את הדם על ידי עיכוב פעילות הטסיות, אך במנגנון שונה. אחרי צנתור עם סטנט, יש צורך בעיכוב יותר עוצמתי של הטסיות על מנת למנוע הווצרות של קריש בסטנט, ולכן נהוג לתת טפול בשתי תרופות המעכבות טסיות במנגנונים משלימים. הקרדילוק מאט את הדופק, מקטין את חומרת האיסכמיה ומשפר תסמינים של תעוקת חזה. הטיפול לעיכוב הטסיות לא מוכתב על ידי חומרת האיסכמיה, אלא על פי הסיכון להווצרות קריש. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים