כאב בחזה שמאל שמקרין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/08/2016 | 14:23 | מאת: משה

שלום רב, לפני יומיים לאימי בת 81 מוקד הכאב מעל חזה שמאל שמקרין לכיוון לסתות וא"כ גם לחזה שמאל וימין מאז התחיל הכאב עדיין נימשך ללא שינוי-ללא הקאות או הזעת יתר( אינה ידועה כחולת לב) מטופלת יתר לחץ דם וכולסטרול-מאוזנת, בקופ"ח ניבדק א.ק.ג תקין, אך הופנתה למיון לאחר שהכאב לא הפסיק, במיון בדיקות מעבדה חוזרות וא.ק.ג חוזרים לא הראו התקף לב,קיבלה אופטלגין נוזלי וזריקת וולטרן בישבן, אך הכאב לא פסק. הופנתה לצילום כתף שמאלית לבירור, נישללה בעייה אורטופדית, מאושפזת לבירור,תוך כדי מתן מדללים, למרות שלדבריהם לא מדובר בהתקף לב. יש לציין שלפני 3 שבועות אבי ניפטר, במה ייתכן ומדובר לדעתך, ואילו בדיקות עליה לעשות? האם מיפוי לב יכול להועיל במקרה זה? תודה רבה לתשובתך.

משה שלום, כאבים ממושכים בחזה שמקורם איסכמיה של הלב, מלווים בעליית טרופונין בדם ולרוב גם בשינויי אק'ג. חשוב לאפיין את אופי הכאב ואת הקשר שלו לנשימה ולתנוחה. קיימות סיבות לא לבביות לכאבים בחזה, בהם כאבים ממקור שרירים ושלד, קרומי הלב והריאה, מערכת העיכול ועוד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים