נסיעה לחול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

31/07/2016 | 14:17 | מאת: רחל

שלום, בעלי עבר בתחילת ינואר 16 התקף לב שהוגדר קל ובעקבותיו נעשה לו צינתור בו שמו לו שני סטנטים מפרידי תרופה. מיד לאחר הצינתור הוא חזר לפעילות מלאה ואין לו שום מיגבלה. הוא מטופל מאז האירוע (לפני 7 חודשים) בפלוויקס וקרטיה. בביקורת אצל קרדיולוג נאמר לו שהכל תקין, א.ק.ג תקין וגם בדיקת הרופא, ביקורת בעוד חצי שנה. כששאל לגבי נסיעה לחול הקרדיולוג ענה לו שהיום לא ממליצים לא בגלל מה שעבר אלא אם יקרה לו משהו בטיסה. האם יש בעיה בטיסה שבעה חודשים לאחר צינתור? תודה על תשובתך.

רחל שלום, במחלימים מאוטם בדרגה תפקודית טובה, אין סיכון מיוחד בטיסה עצמה. יש להתייחס להיטבים השונים של נסיעה לחו"ל, המאמץ הצפוי, חסך שינה, וכן הריחוק מעזרה רפואית מוכרת והפן הביטוחי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים