הסבר על מבחן מאמץ - ארגומטריה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/08/2016 | 21:23 | מאת: יובל

שלום מספר שאלות ברשותך על מבחן מאמץ א. בבדיקת א.ק.ג. רגילה, הנבדק מתבקש לשכב ולא לזוז בזמן הבדיקה, ותזוזה לא מאפשרת לקבל תרשים נורמלי, איך זה שבמבחן מאמץ כשזזים ופעילים זה מסתדר? ב. שאלה דומה גם לגבי מדידת לח"ד בזמן מבחן מאמץ, בדר"כ מתבקשים לשבת ועם יד על השולחן בזמן בדיקה, ובמבחן מאמץ היד פשוט שמוטה למטה? (נראה לי שככל שהיד נוטה למטה זה מעלה את ערכי לחץ הדם) ג. בשלבים המתקדמים של מבחן המאמץ, אם חשים עייפות, מאמץ נשימתי, איך ניתן לדעת האם זה מעיד על הלב או שזה פשוט עניין של כושר גופני לא במיטבו? (השאלה הזו נכונה גם לא בזמן מבחן מאמץ, סתם אדם שעושה הליכה ספורטיבית וחש עייפות ומאמץ בנשימה, איך הוא יכול לדעת האם זה בעיה לבבית או פשוט עניין של כושר?) ד. דופק בזמן התאוששות, משום מה לא כל כך מתייחסים לזה בבדיקה, ובאופן כללי לאחר מאמץ במשך כמה שעות הדופק אצלי מעל 100. איזו בעיה בלב יכולה לגרום לזה? או ששוב זה עניין רק של כושר גופני? תודה רבה

03/08/2016 | 20:12 | מאת: דניאל

יובל שלום, 1. גם בבדיקת מאמץ קיים ארטיפקט של תנועה והתרשים אינו מושלם כמו אק'ג במנוחה. במכשירים המשוכללים ישנה תוכנה אשר ממצעת את האות החשמלי לקבלת אק'ג כך שיהיה ניתן לפענוח. 2. מדידת לחץ הדם בעת מבחן המאמץ אינה מדוייקת והשינויים בתנוחת היד הם זניחים ביחס לטעות המדידה. חוסר הדיוק נובע בעיקר מהקושי בשמיעת הקולות בעת ההליכה על הסרט הנע. 3. במבחן מאמץ, ניתן לקבוע את היכול האירובית והעומס בו מושג דופק המטרה כמדד לכושר הגופני. בנוסף ניתן לראות שינויי אק'ג המעידים על הפרעה באספקת הדם וקיומן של הפרעות קצב. קוצר נשימה במאמץ יכול לנבוע מסיבות שונות, בהן מחלה ריאתית, כושר גופני לקוי, עודף משקל, הפרעות בתפקודי התריס, אנמיה ועוד ועוד. אם תפקודו של הלב תקין באקו, אין הפרעה מסתמית ואין עדות לאיסכמיה, יש לחפש סיבות שאינן לבביות. 4. ירידה של הדופק בהתאוששות היא מדד לכושר גופני. אך הדופק יכול להשאר מואץ גם בימים חמים ובמצב של חוסר נוזלים ומסיבות רבות נוספות. תודה על פנייתך לפורום

05/08/2016 | 15:34 | מאת: יובל

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים