השוואה והסבר על תרשימי אקג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/07/2016 | 21:04 | מאת: דן

שלום בן 41 רציתי בבקשה אם אפשר לקבל הסבר על תרשימי הא.ק.ג. ידוע אצלי על גלי T הפוכים. אני לא יודע באיזה בדיוק, אבל בא.ק.ג. אחרון שעשיתי, ראיתי שהרופא ציין על החריגה בשלושה מקומות (יש פס מתחת). בגדול, נאמר לי בעבר לפני שנים שאין לי בעיה, וזאת לאחר מבחן מאמץ ואקו לב. מה המשמעות של ההיפוך במקומות הספציפיים הללו? ובהנחה שבמקרה שלי זה תקין, מה קורה במקרה אמת חלילה שיש בעיה, האם יזהו אותה בא.ק.ג. או שהתרשים החריג שלי יטשטש ולא יאפשר לזהות בעיה אם חלילה תקרה? מצ"ב תרשים מלפני שבוע כמו כן מצ"ב תרשימים מלפני שנה, ומשנת 2009 אשמח אם תוכל לומר לי האם יש שינויים בתרשימים? וכן האם ההיפול גלי T מתבטא בכל התרשימים באותה צורה ובאותם מקומות? מאחר ולא ניתן להעלות לכאן תמונות, העליתי לאתר של העלאת תמונות, ומצ"ב קישורים ישירים לתמונה: 2016 http://www.siz.co.il/my.php?i=yzcfynqt1kjz.jpg 2015 http://www.siz.co.il/my.php?i=mgmfmzdnxad4.jpg 2009 http://www.siz.co.il/my.php?i=yqufg25omgom.jpg

דן שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין לדון בתוצאות של בדיקות עזר מבלי להכיר את הרקע הקליני, פרופיל גורמי הסיכון וממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות העזר האחרות. להיפוך גלי T באק'ג יש אבחנה מבדלת. יש להתייחס גם לממצאים נוספים בתרשים האק'ג כגון דופק מהיר יחסית במנוחה, רושם לקיצור מרווח PR וקיומו של גל דלתא. אם נשללה מחלה מבנית של הלב באקו לב ואם לא היו הפרעות קצב עד כה, הפרוגנוזה טובה מאד. במחלות של שריר הלב (קרדיומיופתיות), לפעמים השינויים באק'ג מקדימים את השינויים המורפולוגיים. ייתכן שהשינויים בגל T נובעים מקיומו של מסלול הולכה עוקף. ברור ראשוני יכלול לרוב ביצוע מבחן מאמץ לשלילת הפרעות קצב במאמץ התנהגותו של מקטע PR וכן הולטר של קצב הלב. תרשים זה לא אמור למסך תמונה של אוטם בשריר הלב, וכדאי לשאת איתך תצלום דיגיטלי או תרשים אק'ג לצורך השוואה. מומלץ להתיעץ עם קרדיולוג המתמצא בתחום הפרעות קצב. תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים