שאלה לגבי רפרוף פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/07/2016 | 16:06 | מאת: אורן

שלום ד"ר קרנר, האם רפרוף פרוזדורים שאובחן בגיל 60 מוריד את תוחלת החיים? או שמא עם טיפול ניתן לחיות איתו גם "עד 120"? בתודה מראש

אורן שלום, פרפור ורפרוף פרוזדורים הן הפרעות הקצב השכיחות ביותר, שכיחותן עולה עם הגיל ותלויה בגורמי סיכון כגון יתר לחץ דם ואחרים. נכון שעדיף בלי... אבל עם טיפול מתאים לשליטה/האטה של הדופק, טיפול להפחתת הסיכון לארועי מוח בהתאם לדרוג CHADS, ולעיתים עם טיפול פולשני (צריבה), ניתן לנהל אורח חיים תקין ולשפר באופן מהותי את הפרוגנוזה. רצוי לאבחן האם מדובר ברפרוף טיפוסי (תלוי איסתמוס) אשר ניתן לטיפול באמצעות אבלציה יחסית פשוטה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים