בקשר לדפיקות לב ואקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/07/2016 | 09:38 | מאת: מוטי

שלום הנני צעיר בן 22 עם עקמת ועיוותים בחזה. מרגיש במנוחה בישיבה לעיתים קרובות את דופק הלב שלי,לפעמים דופק חזק מהרגיל שאני חושש שמשהו לא בסדר. עשו לי אקו לב במאמץ והפסקתי באמצע בגלל התעייפות,יצא תקין.האם יש צורך לחזור על אקו רגיל או שזה כלל בתוכו? האם כדאי לבצע גם הולטר לב או שהאקו מספיק. האם זה בסדר שהחזה והבטן קופצים מהדופק? הדופק במנוחה אצלי בסביבות 80 ואחרי אוכל אף מעל 90 ומורגש יותר חזק,האם זה בסדר? (אין כאבים או הרגשות אחרות,רק דופק מורגש, אציין גם שלפני האקו הרגשתי דופק חזק)

מוטי שלום, דופק חזק, אם סדיר וממקור סינוס אינו מעיד על בעיה. אם האקו במאמץ תקין, אין טעם לבצע אקו לב במנוחה. אם הדופק לא סדיר ואם יש תחושה של פעימות מוקדמות, ניתן לבצע הולטר קצב הלב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים