דליפה מינימלית במסתם מיטרלי עקב צניחה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/07/2016 | 14:06 | מאת: סאם

ערב טוב אני אובחנתי שיש לי צניחה של העלה הקדמי של המסתם המיטרלי עם דליפה מינימלית שאלתי הי : האם במצב כזה בזמן עיסוק בספורט (אני רוכב אופניים ) הדליפה יכולה להיות גדולה יותר בזמן מאמץ או נשארת מינימלית ? והאם זה יכול לפגוע בעליה שמאלית ובחדר שמאלי ? תודה יש לציין אין לי לחץ דם גבוהה יש לי עוד שאלה : אם חס וחלילה החלפתי את המסתם אחרי ההחלפה אני אוכל להמשיך לעסוק בספורט ? בעיקר רכיבת אופניים ? ואם גם עשיתי תיקון של המסת זה יגביל אותי מלעשוק בספורט ? תודה ויום טוב

סאם שלום, MVP עם דליפה מינימלית לא אמורה להגביל אותך בפעילות, והתקדמות המחלה אינה תלויה בדרגת הפעילות שאתה מבצע. ייתכן שבזמן מאמץ ובעליית לחץ דם, תהיה עלייה מסויימת בכמות הדליפה, אך הדבר אינו גורם נזק כל עוד אינך סובל מתסמינים של קוצר נשימה. אם וכאשר תהיה החמרה במידת הדליפה, והיא תהיה חמורה, מטרת התיקון היא להשיב את היכולת לבצע פעילות גופנית, גם ספורטיבית. תודה על פנייתך לפורום

09/07/2016 | 17:25 | מאת: סאם

אם יהיה אצלי קוצר נשימה בזמן מאמץ מה זה אומר ?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים