כאבים בחזה לבחור בן 20

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/07/2016 | 12:27 | מאת: דינה

שלום רב!בני בן 20 ,חייל,סובל מיתר לחץ דם מגיל 12 מטופל ע''י וזודיפ קומבו 20 מ''ג.לחץ דם מאוזן,דופק תקין.אקו לב האחרון נעשה בינואר 2016-תקין. לאחרונה התלונן לכאבים בחזה.אופי הכאב-התכווצות שבאה וחולפת ושוב בא...לפני מס' ימים היה אירוע של הכאבים שנמשכו במשך 12 שעות.במהלך האירוע,הדופק 124,מרגיש בחילות. פנינו למיון ובו נעשה א.ק.ג.-סינוס טכיכארדיה.טרופונין שלילי.טופל בקרדיולוק 2.5 מ''ג .הדופק ירד והכאבים נעלמו. אתמול והיום שוב חזרו ההתכווצויות,אומנם בודדות. במיון שחררו את בני ללא הסבר מה גרם לאירוע כזה ומה לעשות בהמשך. האם,לדעתך,הדבר המתואר דורש בירור קרדיולוגי?האם יתכן שמדובר בכאב שנובע מריאות? בתודה מראש ובברכה, דינה

דנה שלום, כאבים האורכים יותר מ 12 שעות ללא שינויי אק'ג וללא עליית טרופונין אינם ממקור לבבי איסכמי. הריאות אינן גורמות לכאב, זאת לעומת קרומי הלב והריאה ומעכת השרירים והשלד. אני מניח שבמהלך הברור ליתר לחץ דם נשללה סיבה ליתר לחץ דם משני, ובשל הדופק המהיר יש לשלול יתר פעילות של בלוטת התריס. תודה על פנייתך לפורום

02/07/2016 | 20:49 | מאת: דינה

שלום,דוקטור!תודה רבה,רבה על ההסבר המפורט.הדופק124 היה פעם אחת במהלך האירוע שתיארתי.לפני כך הדופק הוא סדיר ותפקודי בלוטת תריס תקינים. מקריאת עלון הצרכן של התרופה וזודיפ-קומבו בה בני מטופל במשך השנה האחרונה רשום שלעתים קרובות התרופה גורמת לכאבים בחזה ודופק מהיר/דופק לא סדיר. האם לדעתך,התרופה הזאת עלולה לגרום לתמונה אותה תיארתי לך? בברכת שבוע טוב, דינה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים