מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/06/2016 | 16:24 | מאת: דנה

שלום רב, אבי בן 66. נוטל LIPITOR 10MG. אושפז עקב כאבים בחזה וברדיקרדיה עם דופק 33. כל הבדיקות בבית החולים היו תקינות. נשלח לבדיקת מיפוי לב לאחר השחרור מבית החולים. להלן תוצאות הבדיקה: מיפוי: פרפוזיה מיוקרדיאלית - הודגם פגם מילוי קל והפיך בדופן האינפריורית ואינפרו-ספטלית. אין עדות לאיסכמיה במאמץ. אין עדות לאוטם ישן. התכווצותו של החדר השמאלי תקינה. הסבירות למחלה כלילית חסימתית נמוכה. סקירת סידן : הודגמו משקעי סידן נרחבים ב LM,LAD,LCX, RCA. Total coronary calcium score 2328 Percentile by age 95. סיכום המיפוי+ סקירת סידן: הממצאים מצביעים על טרשת כלילית נרחבת באחוזון ה 95 לגילו, ואיסכמיה קלה בטריטוריה של RCA אודה מאוד להסבר תוצאות הבדיקה ? מהו הטיפול הדרוש ועד כמה דחוף? תודה רבה

דנה שלום, בתשובת המיפוי ישנן סתירות. לפי הפענוח יש חשד גבוה למחלה כלילית משמעותית, וייתכן שהיא הגורם לכאבים בחזה ולאישפוז. יש לפנות בהקדם להתיעצות רפואית עם קרדיולוג. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים