מהו דופק תקין במנוחה לבן 72 עם מסתם בעורק ימין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/06/2016 | 01:14 | מאת: עוז

לפני 7 שנים עברתי צינתור שבמהלכו הוכנס תומכן לעורק ימין. לאחר הצנתור המלץ לי לקחת אספירין וקרדילוק 2.5 מ"ג.לחץ הדם הממוצע שלי הוא 124/58 הדופק הממוצע הוא 54 .מי פעם ישנן תוצאות חריגות למעלה ולמטה. האם דופק של 54 במנוחה הוא נמוך מדי והאם בשל כך קרדילוק אינה התרופה המתאימה. האם מומלץ לשנות את התרופה הזו. מודה להתייחסותכם

עוז שלום, כל עוד הדופק האיטי לא גורם לתסמינים ואין סמנים באק'ג להפרעת הולכה, אין בעיה בכך שהדופק הוא סביב 54 לדקה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים