צניחה של המסתם המיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/06/2016 | 00:59 | מאת: סאמי

יש לי שאלה אני בן 23 יש לי צניחה קלה של המסתם המיטרלי ודליפה מינימלת במסתם (המטרלי ) חוץ מזה לפי בדיקת האקו שעשיתי הכל בסדר . האם זה מסוכן אם אני עושה פעילות גופנים ? כי אני רוכב אופניים 3 פעמים בשבוע האם המצב של המסתם יכול להחמיר עם הזמן או לא בהכרח ?תודה

סאמי שלום, כל עוד תפקוד המסתם תקין ואין דליפה משמעותית, אין מניעה מביצוע פעילות גופנית. האבחנה דורשת מעקב אקו קרדיוגרפי תקופתי. חומרת הצניחה עלולה להחמיר עם השנים עקב התארכות עלי המסתם ועיבויים, אך הדבר אינו תלוי בך או בהתנהגותך. תודה על פנייתך לפורום

20/06/2016 | 16:28 | מאת: סאמי

כל כמה זמן צריך לעשות בדיקות ? מה אתה ממליץ האם גם ההחמרה של המסתם עם השנים יכולה להיות קטנה או ההחמר בדרך כלל הופכת לגדולה מאוד עד החלפת המסתם ? תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים