הפרעות קצב ובלוטת תריס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

11/06/2016 | 20:24 | מאת: דניאל

ד"ר נכבד, ראשית, הרשה נא לי להחמיא לך על הרמה הגבוהה של תשובותיך בפורום. שאלתי נוגעת להפרעות קצב בדמות אלפי פעימות מוקדמות חדריות הנובעות מיתר פעילות של בלוטת התריס. האם פעימות מוקדמות אלו מסוכנות יותר מ"סתם" פעימות מוקמות חדריות?

דניאל שלום, שכיחות הפעימות המוקדמות עולה כאשר תפקודי הבלוטה אינם מאוזנים. בנוסף עולה הסיכון להפרעת קצב מתמידה וממושכת, אשר עלולה להביא לאי יציבות המודינמית. חשוב הטיפול בחוסמי בטא כל עוד יש תריסיות יתר. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים